Botox

Weg met die boze blik!
Botox verzacht expressierimpels en ontspant het gelaat.

Algemene informatie over botox

Wat is botox?

Botuline toxine is een eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Botuline-toxine wordt als geneesmiddel gebruikt en heeft onder andere als effect dat de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren wordt geblokkeerd. Hierdoor neemt de werking van de spieren af of komt stil te liggen.

Wat doet botox?

Botuline toxine blokkeert dus de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Het effect houdt een aantal maanden aan waarna de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toeneemt. Hierdoor is het vooral geschikt voor het bestrijden van expressierimpels. Denk hierbij aan rimpels die het gevolg zijn van fronsen, verbaasd kijken en lachen. Verdere toepassingen zijn bijvoorbeeld het verminderen van zichtbaar tandvlees bij lachen en het verkleinen van te forse kaakspieren. Door oksels te behandelen met botox wordt de zweetproductie ongeveer 9 maanden uitgeschakeld.

Zijn er bijwerkingen aan botox?

Botuline toxine is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat botuline toxine onder de geneesmiddelenwet valt, is er jarenlang onderzoek geweest naar effectiviteit, bijwerkingen, complicaties etc. voordat het op de markt is toegelaten. De doses die voor cosmetische toepassingen worden gebruikt zijn dermate gering dat er geen ernstige bijwerkingen kunnen optreden.

Is botox veilig?

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel. Omdat otox onder de geneesmiddelenwet valt, is er jarenlang onderzoek geweest naar effectiviteit, bijwerkingen, complicaties etc. voordat het op de markt is toegelaten. De doses die voor cosmetische toepassingen worden gebruikt zijn zo gering dat er geen ernstige bijwerkingen kunnen optreden.

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox en fillers zijn beide injectables (inspuitingen), maar ze werken zeer verschillend. Fillers vullen daadwerkelijk diepe rimpels op en botox zorgt ervoor dat de rimpels verdwijnen doordat de spieren worden aangepakt die de rimpels veroorzaken.

logo footer Gooische Rimpels

MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Informeer naar de mogelijkheden. Het consult is gratis en vrijblijvend.

BEL ONS OP 035 - 631 26 28