Medisch verantwoord afvallen met injecties

Met behulp van Saxenda®, een geneesmiddel dat zorgt voor
minder trek en sneller een verzadigd gevoel geeft.

Ik wil een afspraak maken

Medisch verantwoord afvallen met injecties

De informatie op deze pagina is medisch getoetst door drs. Lidy Knigge

Saxenda® is een uitermate effectief medicijn om af te vallen. Bij deze behandeling wordt het medicijn Saxenda® voorgeschreven door drs. Lidy Knigge, arts (alleen op recept verkrijgbaar) in combinatie met coaching, metingen en adviezen.

Wat is Saxenda®?

Saxenda® is een geneesmiddel voor de behandeling van overgewicht en bevat de werkzame stof liraglutide. Het is vergelijkbaar met het natuurlijke hormoon GLP-1 dat vrijkomt uit de darmen na een maaltijd. Het GLP-1 hormoon helpt bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel. Het werkt in op receptoren in de hersenen, die de eetlust regelen en zorgt ervoor dat je je minder hongerig voelt en ook eerder een verzadigd gevoel hebt. Dit kan helpen om minder te eten en je lichaamsgewicht te verlagen.

Dit middel verlaagt het lichaamsgewicht vooral door het verlies van vetmassa. Iedereen maakt GLP-1 van nature aan, maar als je overgewicht hebt dan maakt je lichaam er onvoldoende van aan. Om deze reden wordt dit middel ingezet als medicijn om jouw gewenste gewicht bij overgewicht te behalen.

De behandeling

Bij deze behandeling wordt het medicijn Saxenda® voorgeschreven in combinatie met coaching, metingen en adviezen over een gezonde levensstijl.

Saxenda® wordt toegediend als een oppervlakkige, onderhuidse injectie en dient dagelijks, volgens een opbouwschema, te worden gebruikt. De behandeling wordt ingesteld met een lage dosis die in de eerste vier weken van de behandeling geleidelijk wordt verhoogd.

Bijwerkingen Saxenda®

Zoals alle medicatie kan Saxenda® bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze zal ervaren. De meest voorkomende bijwerkingen van Saxenda® zijn:

  • hoofdpijn,
  • misselijkheid,
  • diarree,
  • obstipatie,
  • en overgeven.

Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans na een paar dagen of weken.

Resultaten

Ervaringen van cliënten laten zien dat Saxenda® vrijwel direct effect heeft op het honger- en verzadigingsgevoel.

Uit grootschalig onderzoek is gebleken dat bij ongeveer 70% van de Saxenda® gebruikers het lichaamsgewicht snel daalt. Deze laat na een jaar gemiddeld bijna 11,5% gewichtsverlies zien, waarvan het merendeel in de eerste vier maanden.
De overige 30% laat na 4 maanden een gewichtsverlies van maximaal 5% zien. Deze groep wordt afgeraden om de behandeling voort te zetten.

Daarnast zien gebruikers ook andere gezondheidsvoordelen, zoals lagere bloedsuikerwaarden, lagere cholesterolwaarden, lagere bloeddruk en het onder controle houden van diabetes.

 

Prijzen

 

Behandeling Tarief
Startpakket (1 maand) € 395,-
Maand 2 t/m 4
inclusief intensieve begeleiding en pennen
€ 495,- per maand

 

MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Informeer naar de mogelijkheden. Het consult is gratis en vrijblijvend.

BEL ONS OP 035 - 631 26 28