Het verouderingsproces in beeld

Wil je er wat jonger en frisser uitzien, dan is het zaak om na te gaan welke gevolgen
van het verouderingsproces het best aangepakt kunnen worden.

Consult aanvragen

Het verouderingsproces

Heb je ook wel eens voor de spiegel gestaan en met beide handen je wangen wat naar achteren en omhoog geduwd? Dan ga je precies tegen wat je mimiek, de zwaartekracht en huidveroudering in de loop der tijd hebben aangericht. Als we ouder worden vindt er een aantal ontwikkelingen plaats in het gezicht waardoor die gevorderde leeftijd zichtbaar wordt:

  • Krimpen en zakken van vetkussentjes in met name wangen en rond de ogen.
  • Ontstaan van expressierimpels door mimiek (lachen, fronsen e.d.)
  • Huidverslapping en andere huidveranderingen zoals vlekken
  • Verandering in het skelet, zoals vergroting van de oogkassen

Verandering van contouren

Als je kijkt naar de contouren van het gelaat, zie je op een aantal plaatsen hollere contouren ontstaan, daar waar ze eerst bol of recht waren, zoals wangen, slapen en kaaklijn. Ook de lijn die van de neus naar de mondhoeken loopt wordt al dieper door het zakken van de wangen. Hierdoor zijn er meer plekken die schaduw op het gezicht geven. Door onbewust op deze factoren te letten, kunnen we een redelijke schatting van iemands leeftijd maken.

Wil je er wat jonger en frisser uitzien, dan is het dus zaak om na te gaan welke gevolgen van het verouderingsproces het best aangepakt kunnen worden.

Dit kan per persoon verschillen, daarom is een advies, waarbij naar het hele gezicht wordt gekeken, juist erg belangrijk.

Bron illustraties: Dr. Sydney R. Coleman

MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Informeer naar de mogelijkheden. Het consult is gratis en vrijblijvend.

BEL ONS OP 035 - 631 26 28