Permanent ontharen (Ultra VPL®)

Nooit meer harsen, scheren of epileren!

Hoe verloopt de behandeling?

De haren van de te behandelen zone worden afgeschoren, zodat er alleen stoppeltjes overblijven. Dit is nodig om een betere geleiding van het licht te verkrijgen. Dan wordt een laagje geleidende en koelende gel aangebracht. Daarna wordt de lichtflitsbehandeling uitgevoerd. Binnen 2 à 4 weken zullen de meeste haren welke in de groeifase waren, uitgevallen zijn.

Hoe lang duurt een behandeling en wat voel je?

Eerst wordt de te behandelen zone omlijnd, geschoren en wordt de gel aangebracht. Vervolgens start de behandeling. Elke flits duurt enkele milliseconden en geeft een licht tintelend gevoel. Nna de behandeling wordt de gel en de omlijning weer verwijderd.

Kunnen alle haren behandeld worden?

Voor alle lichtsystemen geldt: donkere haren op een witte huid zijn het makkelijkst te behandelen. Er zijn echter speciale programma’s voor lichtgekleurde haren en voor donkere huidtypes, zodat ook deze met succes kunnen behandeld worden. Toch blijft altijd gelden: de haren moeten donkerder zijn dan de huid om goede resultaten te bekomen.

Welke huidskleur komt in aanmerking?

We kunnen bijna alle huidtypes succesvol behandelen. De verschillende huidskleuren worden onderverdeeld volgens de schaal van Fitzpatrick: huidreactie na zonblootstelling. Fototype I tot en met V kunnen met succes behandeld worden. Fototypes IV en V zullen meer sessies nodig hebben omdat de instelling van het apparaat dient aangepast te worden aan de pigmentatie van de huid. Zelfs sommige fototypes VI zijn te behandelen op voorwaarde dat de haren donkerder zijn dan de huid. Dit is mogelijk dankzij het unieke en grensverleggende Ultra VPL®-systeem.

Kunnen alle haren in één keer definitief verwijderd worden?

Het is onmogelijk om in één keer definitief te ontharen. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases. De cyclus van een haar bestaat uit 3 verschillende fases: groeifase, overgangfase en rustfase. Tijdens de behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. Aangezien niet alle haren tegelijkertijd in dezelfde groeicyclus zitten, zijn er meer behandelingen nodig om een optimaal resultaat te kunnen bereiken.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de haarkleur, de huidskleur, de dikte en de dichtheid van de haren en van de plaats van de haargroei om een definitieve haarreductie te bekomen. Per behandeling worden gemiddeld 15 à 25% van de totale beharing permanent verwijderd. Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft hangt ook af van het beoogde resultaat. Compleet haarloos zijn is meestal een niet realistische verwachting. Er zullen altijd wat resthaartjes en donshaartjes (vellushaartjes) overblijven. Ook dient men er rekening mee te houden dat de hormoonhuishouding te allen tijde voor enkele nieuwe haren kan zorgen (vooral in het gelaat), welke eventueel met een onderhoudsbeurt te verwijderen zijn. In de medische rapporten spreekt men van succesvolle permanente ontharing wanneer men 80 à 90% haarreductie constateert. Een dergelijk resultaat kan al bereikt worden na gemiddeld 5 à 8 behandelingen, bij donkere haren (bevatten eumelanine) op een lichte huid. Blonde en rode haren (bevatten pheomelanine) zullen gemiddeld meer behandelingen nodig hebben evenals donkere huidtypes. Opgelet! Om optimaal rendement te hebben is het zeer belangrijk dat de huid niet gebruind is vóór elke sessie, door zon of zonnebank. Bruinen zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar dient ook nagelaten te worden vanaf 10 dagen vóór elke behandeling.

Zijn er speciale voorzorgen nodig?

  1. Epileren: het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken. Niet met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 8 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, welke tot +- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van duurzaam ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of VPL) behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.
  2. Zon en zonnebank: permanente ontharing en een gebruinde huid gaan niet samen! Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert hoe beter. Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u enkele weken te wachten alvorens te starten. Op een gebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de energiesterkte dienen aan te passen en bovendien riskeert u pigmentverschuivingen als u de nodige wachttijd niet respecteert. (Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan men regelmatig een peeling product gebruiken al of niet in combinatie met een blekingsproduct.) Ook na de behandeling dient men minstens 4 weken zonnebank te vermijden op de behandelde zones en bij zonnig weer de huid te beschermen met een zonneproduct met sunblock.
  3. Bleken: als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hiermee te stoppen minimaal 2 weken voor de behandeling.

Hoe frequent moet men behandeld worden?

Na de eerste behandeling zal een groot deel van de haren uitvallen. Van de haren welke in de groeifase waren zullen nog weinig haartjes terug komen. Pas wanneer de volgende lichting haren in de groeifase zijn, is het nuttig om opnieuw te behandelen. Aangeraden wordt om gemiddeld om de 5 weken te behandelen.

Hoe definitief is definitieve ontharing?

De haarfollikels die met het Ultra VPL®-systeem vernietigd zijn, kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn. De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de beharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd. Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn, welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen (endocriene verstoorders zijn chemische stoffen die de werking van natuurlijke hormonen nabootsen. Voorbeelden van endocrienverstorende chemische stoffen zijn dioxines, PCB`s, fenolen en verscheidene pesticiden (waarvan de belangrijkste DDT is).

Vanaf welke leeftijd kan men behandeld worden?

Kinderen hebben donsbeharing, vellushaartjes genaamd. In de puberteit gaan onder invloed van hormonen verschillende delen van het lichaam een sterkere beharing vertonen: de terminale haren. Op ongeveer 18-jarige leeftijd heeft deze verandering zich voltrokken. Als men vóór deze leeftijd start met permanente ontharing kan men verwachten dat nog niet alle terminale haren gevormd zijn en wat nog niet is kan ook niet verwijderd worden.

Haren op moedervlekken, kan je die behandelen?

Neen. Het licht wordt immers geabsorbeerd door het bruine pigment, eerder dan dat de haarwortel erdoor geraakt wordt. Er wordt altijd rond moedervlekken heen gewerkt . Desgewenst kunnen haren op moedervlekken verwijderd worden met elektrische naaldepilatie (toestemming van arts is een vereiste).

Kan over ingegroeide haren heen behandeld worden?

Ja zeker! Ingegroeide haren en folliculitis (infectie van de haarzakjes) verdwijnen door behandeling met het Ultra VPL®- systeem.

Is de behandeling veilig voor huid en lichaam?

Ja, een behandeling is volkomen veilig. De VPL-methode is een door tal van dermatologen en laserwetenschappers beproefde methode en goedgekeurde techniek voor permanente haarverwijdering. De Ultra VPL® voldoet aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen. In de lichtflitsen zit absoluut geen schadelijke UV-straling, de schadelijke stralen van de zon en zonnebank. Evenmin produceert de Ultra VPL® onzichtbare straling, zoals bijvoorbeeld van een mobiele telefoon. Bovendien is de VPL-methode zeer specifiek: de lichtenergie komt alleen daar waar het moet: in het pigment van de haren, maximaal circa 5,5 mm diep in de huid, en enkel als daar een haarworteltje zit wordt er warmte opgewekt. Dankzij het unieke VPL-systeem is de Ultra VPL® het veiligste, efficiënte en snelste permanent ontharingssysteem dat er is.

MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Informeer naar de mogelijkheden. Het consult is gratis en vrijblijvend.

BEL ONS OP 035 - 631 26 28