Pigmentvlekken en couperose (Ultra VPL®)

Laserbehandeling waarmee doeltreffend pigmentvlekken
en couperose
behandeld kunnen worden.

Wat is de Ultra VPL®?

De Ultra VPL® is een van de nieuwste lasers die niet alleen specifiek ontwikkeld is voor het permanent verwijderen van haar, maar ook veilige behandelingsmogelijkheden heeft voor o.a. pigmentvlekken en couperose.

Onze huid veroudert door de jaren heen, onder meer door de UV straling van de zon/zonnebank en door de afnemende aanmaak van collageen. Huidcellen die zijn blootgesteld aan de zon kunnen bijvoorbeeld een overschot aan melanine produceren en zodoende ouderdomsvlekken, sproetjes en pigmentverschuivingen veroorzaken.
De Ultra VPL® legt de melanineproductie van sommige van deze slecht functionerende cellen stil, zodat de gezichtsteint weer egaal wordt en de zonneschade beperkt wordt. Bovendien helpt deze behandeling tegen het ontstaan van zichtbare bloedvaatjes, haarvaatjes en gaat diffuse couperose tegen.

Hoe werkt de Ultra VPL®?

De Ultra VPL® is de opvolger van de traditionele IPL/Lichtsystemen. Dit systeem is zo uniek omdat de behandelingen gebaseerd zijn op korte lichtflitsen die tijdens één flits een reeks variabele, snelle blokpulsen generen. Deze variabele pulsen zorgen ervoor, dat de energie kan worden aangepast aan de huid, waardoor oververhitting van de omliggende huid wordt vermeden. Deze veilige intense lichtenergie wordt in de huid omgezet in warmte-energie. Dit geeft een prikkel aan de huidcellen (aan de zogenaamde fibroblasten / bindweefselcellen), die als reactie nieuw collageen en elastine aanmaken.

De behandeling

De behandeling is vooral geschikt voor het gelaat, de hals, decolleté en handen. Het resultaat hangt af van de grootte en diepte van de pigmentvlek, het gebied en de kleur. Sommige vlekjes verschrompelen en verdwijnen daarna, andere vlekjes vallen van de huid af.

Na een behandeling is het normaal dat de vlekken wat donderder van kleur zijn (het lijkt dus erger geworden). Het kan ook zijn dat na een behandeling de huid gaat vervellen. Na ongeveer 3 behandelingen moet er resultaat te zien zijn. Is dit niet het geval, dan zit de vlek te diep om succesvol te verwijderen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Er zijn ongeveer 3 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen, maar dit hangt af van de behandeling, het gebied dat behandeld wordt en de huidconditie. De behandelingen dienen, met een tussentijd van 2 weken, herhaald te worden.

Mannen Aantal flitsen
Bovenkant wangen 10-20
Neuws 2-5
Hele baard 60-100
Voorkant hals 20-40
Achterkant hals 20-40
Schouders 50-120
Onderrug 70-100
Handen / voeten 8-15
Borst 100-250
Buik 30-80
Onderarmen 50-180
Hele armen 250-450
Onderbenen 325-550
Hele benen 750-1300
Hele rug 400-750

Voorzorgsmaatregelen

  • één dag geen make-up gebruiken als het gezicht is behandeld
  • producten voor de gevoelige huid voor reiniging van het gezicht gebruiken
  • intensieve zon of zonnebank moet gedurende 6 weken voor en na de behandeling worden vermeden. Bescherm de huid met een sunblock (minimaal factor 30).
  • geen outdoor sport uitoefenen, zoals paardrijden, motorrijden, zeilen i.v.m wind, vuil e.d. dezelfde dag of de volgende dag
  • niet roken 2 uur voor en 2 uur na de behandeling (liefst de hele dag niet)
  • geen alcohol dezelfde dag of de volgende dag, i.v.m extra bloedtoevoer
  • niet intensief sporten, i.v.m extra bloedtoevoer

Contra-indicaties

Zwangerschap, gevoeligheid voor licht/ zon- allergie, gebruik van Roaccutane afgelopen 6 maanden, permanente make-up en tatoeages, pacemaker, kanker/ tumoren, koorts. Verder is voorzichtigheid geboden bij gebruik van bloedverdunners, epilepsie, recente bruining door zonnebank of vakantie, diabetes, ontstekingen, infecties en eczeem.

MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Informeer naar de mogelijkheden. Het consult is gratis en vrijblijvend.

BEL ONS OP 035 - 631 26 28